Wijn en gerecht 29 september

Restaurant Paul de Pierre is gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Samen met zijn team won Paul-Henri Cuvelier al talloze prijzen, zoals eerste Maître d’Hotel van België, Sommelier of the Year Belgium en talloze andere. Als kers op de taart wonnen ze in 2021 de prestigieuze internationale wedstrijd Copa Jerez 2021. Voor de eerste maal in de geschiedenis haalden ze niet alleen de prijs binnen voor de beste food/wine pairing maar ook nog eens de prijs van beste sommelier voor Paul-Henri en beste kok voor Fabian. Recentelijk kregen ze van Gault & Millau ook nog eens de titel van restaurant met beste wijnkaart van België. De leden van onze vereniging krijgen de unieke kans (mits extra bijdrage) om te genieten van het winnende menu van de Copa Jerez 2021.


Prijs : leden 125 € - niet leden 155 €
Wanneer: vrijdag 29 september 2023 om 19.00u
Waar: restaurant Paul de Pierre – Nederholbeekstraat 135 – 9680 Maarkedal (Etikhove)
Inschrijven : De beschikbare plaatsen worden toegewezen in volgorde betaling van het voorschot.


Menu Copa Jerez 2021 :

Hapjes 
Apero/Sherry 1:
Muchada-Léclapart - Fino
 Apero/Sherry 2:
Amontillado - Guttierez Colosia
------------------------------------------------
Voorgerecht 1
Ceviche zeebaars/ Limoen / komkommers / cevennes uien / dille
Sherry 3:
Fino - Guttierez Colosia
------------------------------------------------
Voorgerecht 2
Carpaccio sint Jacques / Jamon
Sherry 4:
PX fermentacion lenta Cosecha 2019 - Ximenez Spinola
------------------------------------------------
Voorgerecht 3
Makreel / Chorizo / Paksoy / Artisjok / Dashi
Sherry 5:
Viña Corrales - fino - Peter Sisseck
------------------------------------------------
Hoofdgerecht
Lamfilet / Iberico / Courgettebloem /Pomme fondante /
Hoofdgerecht Side dish
Lamsnieren / shitake / gebrande ui
Sherry 6:
Oloroso / Gutierrez Colosia
------------------------------------------------
Dessert 1
Gepocheerd in tabak / Limoen cremeux / Geitekaas ijs / sinaasappel
Sherry 7:
Ximenez-Spinola - Medium - Old Harvest
------------------------------------------------
Dessert 2
Brownie / Chocolade 70% / Kumquat
Sherry 8:
PX Solera 1918 - Ximenez – Spinola