Agenda 2022

Waarom lid worden ? Omdat het belangrijk is contact te houden met de collegae afgestudeerden en de verworven kennis regelmatig te updaten en te toetsen aan de ervaring van andere Sommeliers en Sommeliers-Conseil. Het jaarlijks lidgeld bedraagt 130,00 euro en laat u toe gratis of tegen een zeer voordelig tarief deel te nemen aan onze activiteiten.

Symington

22 maart

Een eerste lente-tasting verzorgd door de bekende Symington familie die al vele generaties aanwezig is in de Douro. Zij zijn eigenaar en beheerder van historische porthuizen: Graham’s, Cockburn’s, Dow’s en Warre’s. Ook het bekende Quinta do Vesùvio, die tot de beste producenten van vintage port gerekend wordt is in hun handen. Hun uitstekend gelegen wijngaarden in de Douro vallei zijn grotendeels aangeplant op terrassen en liggen aan de basis van hun hoge kwaliteitswijnen. Zij zijn de enige Douro-producent die voor een portwijn, de Dow’s 2007 vintage port, een 100/100 van Wine Spectator kregen. Thema van de avond : "Graham's aged tawnies + Dow's Vintages + P&S”

Clos Henri

5 april

De familie Bourgeois, sinds 10 generaties geworteld in Chavignol-Sancerre, is ook eigenaar van het Domein Clos Henri in Marlborough-Nieuw Zeeland. De jarenlange kennis die zij opdeden m.b.t. de verschillende terroirs in Sancerre en Pouilly-Fumé en de vinificatie van sauvignon blanc en pinot noir, passen zij ook toe op hun Nieuw-Zeelandse wijnen. Kleinzoon Arnaud Bourgeois en Thierry Bougit delen met ons hun Nieuw-Zeelands verhaal en laten ons enkele pareltjes van hun befaamde biologische wijnen proeven.

Le Bugey

10 mei

Le Bugey, één van de kleinste Franse appellaties met amper 470ha wijngaard en pas in 2009 erkend als AOP, bevindt zich in het centrum van de driehoek Genève, Lyon en Chambery. Dankzij verschillende terroirs en een diversiteit aan druivenrassen worden in deze interessante regio, door een 80 tal domeinen, waarvan 30% biologisch werkt, vrijwel onbekende wijnen gemaakt. Jean-Christophe Pellerin is er in het bezit van 6 ha, die hij samen met zijn 2 zonen Lucien en Baptiste bewerkt. Zij werken volledig biodynamisch (gecertifieerd Demeter). Jean-Christophe is een echte “wijnboer” en fantastische verteller. Hij wil ons niet alleen alles vertellen over deze regio, zijn manier van werken in de wijngaard en kelder, maar hij wil ons uiteraard veel van zijn wijnen laten proeven en ons zelf laten oordelen.

Tuinfeest

17 juni

Mag een nieuwjaarsreceptie niet in januari ? Dan spreken we af op 17 juni voor een zomers tuinfeest met walking dinner. Andermaal in het stilaan vertrouwde Salons ‘t Groenhof in Melle. Deze zaak garant staat voor gastvrijheid, kwaliteit, topservice en perfectie tot in het kleinste detail. Dit jaar is Jeannette van der Steen van Château Bon Baron te gast met een degustatie van verschillende wijnen. In 2001 kochten Jeannette en Piotr een landhuis in het rustieke Profondeville (Lustin). Ze wilden er een B&B openen waar de gasten hun huisgemaakte wijnen konden proeven. Al snel bleek dat het de wijn was waar hun hart lag en Château Bon Baron was geboren. Ondertussen bouwden ze een stevige reputatie op en hun wijnen behaalden talrijke medailles.